Ondersteuning voor academici

Illustratie valorisatie TT & IOF RGB II.PNG“We helpen de brug slaan tussen kennis en technologie ontstaan tijdens onderzoek naar een toepassing ervan in industriële context. Zo brengen we samen met de UGent-researchers onderzoek tot leven," Wim Van Camp, general manager UGent TechTransfer

Juridische ondersteuning

UGent TechTransfer biedt juridische bijstand voor het opstellen en onderhandelen van contracten die onderzoek en onderzoeksdiensten omvatten, de bescherming en exploitatie van knowhow en intellectuele eigendomsrechten die voortvloeien uit onderzoek aan de UGent.

Intellectuele Eigendom

Het IP & Licensing team van UGent TechTransfer helpt mee bepalen of een innovatieve vinding kan worden beschermd door intellectueel eigendomsrecht. Hierbij denken we in de eerste plaats aan een octrooirecht.

UGent Venture Track

De UGent Venture Track begeleidt onderzoekers die met UGent-technologie een eigen bedrijf willen starten. Dit programma biedt je als onderzoeker een canvas aan om je volledige opstart te kaderen en duidelijke mijlpalen vast te pinnen. Onze begeleiders reiken je de nodige contacten en adviezen aan om je traject tot een goed einde te brengen.  

Ondernemen aan UGent

Wil je jouw idee of technologie naar de markt brengen? Droom je van jouw eigen zaak? Durf Ondernemen (DO!) en UGent TechTransfer helpen je verder.

Of wil je meer weten over het aanbod cursussen aan de UGent over ondernemen, netwerkplatformen die je vooruit kunnen helpen, of inspirerende lectuur rond ondernemerschap? Bekijk zeker ook eens de UGent spin-offs die over de jaren heen zijn opgericht - misschien vind je daar inspiratie. 

Financiering

Industrieel Onderzoeksfonds (IOF)

Het Industrieel Onderzoeksfonds beheert de fondsen voor valorisatiegericht onderzoek aan de UGent en de geassocieerde hogescholen. Het fonds wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

VLAIO- en EU-financiering

UGent TechTransfer biedt advies over de verschillende financieringsprogramma's van het Agentschap voor Innovatie en Ondernemerschap (VLAIO) en FWO. Ook tijdens de aanvraagprocedure en na toekenning van je project helpen we je graag. Daarnaast kun je bij ons terecht voor juridisch advies en ondersteuning over Horizon Europe en andere Europese en internationale O&I-financieringsprogramma's..

Opleidingen in technologietransfer

Het educatief programma van UGent TechTransfer is speciaal ontwikkeld voor onderzoekers van de UGent met minimum 3 jaar onderzoekservaring uit alle faculteiten (alfa, bèta, gamma). Het doel is kennis en vaardigheden te verwerven inzake het commercialiseren van onderzoeksresultaten.

Labo notebooks

Onderzoekers van de UGent kunnen hun labo notebook gratis verkrijgen. Wij voorzien één labo notebook per onderzoeksproject.