Studiekosten

Met welke studiekosten je rekening moet houden hangt af van je persoonlijke situatie. Hieronder vind je een overzicht van deze kosten. Er zijn heel wat (studie)kosten, maar er zijn gelukkig ook studentenvoorzieningen die jou op weg helpen.

Studiegeld

Het studiegeld is afhankelijk van de opleiding waarvoor je inschrijft, het type contract dat je afsluit, het aantal studiepunten dat je opneemt en je beursstatuut.

Cursussen en handboeken

Welk handboek heb je nodig? Wat wordt van jou verwacht? Waar kan je jouw lesmateriaal vinden? Je ontvangt hierover de nodige informatie op de introductiedag aan het begin van het academiejaar of in de 1ste les.

Naast cursussen en handboeken wordt ook lesmateriaal online ter beschikking gesteld.

Bring Your Own Device (BYOD)

Je zal een laptop nodig hebben voor het onderwijs aan de Universiteit Gent. Voor de meeste opleidingen is een goed werkende basislaptop voldoende. Voor sommige opleidingen is een meer geavanceerd model noodzakelijk.

Onderweg

Fiets

Alle studenten, van de UGent en de Gentse hogescholen, kunnen bij De Fietsambassade Gent een fiets huren. De prijs is afhankelijk van de huurperiode en het model.

Indien je fiets moet worden nagekeken of hersteld, kan je terecht in de fietsherstelplaatsen.

Bus en tram

  Zoek het goedkoopste formule die bij jou past tussen de verschillende vervoerbewijzen van De Lijn.

  Naast de afzonderlijke abonnementen, ritkaarten en dagpassen is er ook de mogelijkheid voor gecombineerde abonnementen met de NMBS.

   Trein

    Reis je regelmatig met de trein? Of reis je maar af en toe? Geen probleem. Op de website van NMBS zoek je naar de meest voordelige formule.

     Op kot

     Op zoek naar een studentenwoonst?

     De UGent biedt je een kwalitatieve wooneenheid tegen een scherpe prijs! Neem een kijkje bij de afdeling Huisvesting.

     Op kot bij particulieren?

     De dienst Wonen van de stad Gent beheert, in samenwerking met de universiteit en de Gentse hogescholen, een bestand van vrije studentenkamers- en studio's. Alle informatie kan je terugvinden op Kotatgent

     Lekker eten

     Dagelijks kan je in onze resto's en cafetaria's terecht voor een ontbijt, belegd broodje, (maaltijd)soep of een warme maaltijd.

     Vrije tijd

     Overige