Chia Longman

     Chia Longman

Motivatie

Wat is je belangrijkste motivatie voor onderzoek?

Ik ben intellectueel nieuwsgierig naar menselijke voortplanting, -gedrag en -relaties en dit in relatie tot sociale ongelijkheid en genderongelijkheid in het bijzonder. Een diepgaand begrip van de wereld en duidelijk over deze inzichten communiceren kan hopelijk helpen om deze wereld op de één of andere manier beter te maken.

Waarom denk je dat het versterken van de geestelijke gezondheid zo belangrijk is?

Geestelijke gezondheidsproblemen behoren tot de grootste uitdagingen voor het welzijn van mensen in deze eeuw. Dit is zeker ook het geval in het zogenaamde ontwikkelde en welvarende Westen.
Mijn interesse gaat naar de manier waarop deze problemen ook verbonden zijn met meer existentiële, culturele en sociaal-politieke vragen die het individu overstijgen.

Hoe kan onderzoek de wereld veranderen?

Onderzoek op zich kan de wereld niet veranderen. Echter, de manier waarop we ze beheersen, ondersteunen, erover communiceren, ze ingang doen vinden en toepassen in de bredere samenleving kan dat wel.
Het is cruciaal dat we toekomstige generaties zich laten ontwikkelen tot kritische en analytische geesten aan de hand van academische vrijheid en universitair onderwijs (ook binnen de sociale- en geesteswetenschappen).

Met wie buiten de academische wereld hebt u al samengewerkt en belangrijke resultaten behaald?

Als veldonderzoeker is mijn onderzoek intrinsiek intersubjectief en gaat het per definitie om een diepgaande uitwisseling met gesprekspartners.
Onze onderzoeksgroep werkt ook actief samen met verschillende maatschappelijke organisaties en met de overheid als opdrachtgever van toegepast onderzoek. Deze projecten gaan voornamelijk over de rechten van vrouwen, holebi's, queers, transgenders en over etnische en raciale gelijkheid.

Publicaties

https://biblio.ugent.be/person/801001185982

Contact

Gerelateerde inhoud