Maxine De Wulf Helskens

Onderzoeker verbonden aan de onderzoeksgroep Center for Journalism Studies van de vakgroep Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent.

 

 

Maxine De Wulf Helskens

     |     LinkedIn    |    @maxine_dwh 

 

Journalistiek in fictie
Gender en media
Publieksonderzoek

 

Maxine De Wulf Helskens is een doctoraatsstudent (FWO) verbonden aan de onderzoeksgroep Center for Journalism Studies (CJS) en de onderzoeksgroep Centre for Cinema and Media Studies (CIMS). Ze studeerde in 2020 af aan UGent met een master Communicatiewetenschappen gespecialiseerd in Journalistiek. In 2021 behaalde ze een tweede master in Geschreven en Onlinemedia Journalistiek aan de VUB.

Geïnspireerd door haar stage in Washington D.C. waar ze een cursus over journalistieke ethiek in films volgde en haar eerste thesis waarin ze genderstereotypen bij vrouwelijke superhelden in series onderzocht, besloot ze beide domeinen te combineren in haar tweede thesis. Daarvoor onderzocht ze hoe journalistiek wordt voorgesteld in fictie vanuit een intersectioneel perspectief en hoe het Vlaamse publiek daar betekenis aan geeft.

Sinds juli 2021 is ze onderzoeker aan de vakgroep Communicatiewetenschappen en zet ze dit onderzoek verder onder begeleiding van professor Sarah Van Leuven en professor Frederik Dhaenens.

Biblio