Tentoonstelling 'Stand with Ukraine'

Voor wie
Alumni , Journalisten , Medewerkers , Privépersonen , Studenten
Wanneer
28-02-2023 16:00 tot 17-03-2023 17:00
Waar
Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte, Rozier 44, 9000 Gent
Voertaal
Engels
Door wie
Faculteitsbibliotheek Letteren en Wisbegeerte, Vakgroep Talen en Culturen, Humanities Academie, Faculteit Letteren en Wijsbegeerte
Contact
Oleksiy.Yudin@UGent.be
Website
https://www.ugent.be/lw/nl/actueel/nieuws/postertentoonstelling-stand-with-ukraine

Een internationale tentoonstelling van anti-oorlogsposters naar aanleiding van 1 jaar oorlog in Oekraïne.

Naar aanleiding van 1 jaar oorlog in Oekraïne ontvangt de faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte een internationale tentoonstelling van anti-oorlogsposters. De affiches worden in 2023 wereldwijd in 45 tentoonstellingen voorgesteld.

Na het uitbreken van de oorlog deed de Association of Graphic Designers – the 4th Block een open oproep aan grafische ontwerpers en kunstenaars van over de hele wereld om posters te ontwerpen tegen de oorlog in Oekraïne. Eén jaar later verzamelde het collectief al meer dan 1500 posters uit 56 landen en de collectie groeit nog elke dag. De collectie is de basis voor affichetentoonstellingen die over de hele wereld onder de naam ‘Stand With Ukraine’ worden georganiseerd.

Voor de tentoonstelling in Gent selecteerde curator Liya Bezsonova een honderdtal affiches die een scherpe, informele blik werpen op de Russisch-Oekraïense oorlog met zijn uitdagingen en bedreigingen.

Registreer online