Studiedag 'Kick-off Living Lab TienerZin'

Voor wie
Alumni , Journalisten , Medewerkers , Privépersonen , Studenten
Wanneer
28-09-2022 van 01:00 tot 05:00
Waar
De Meubelfabriek, Meibloemstraat 18, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Innovatiehub - Steunpunt Diversiteit & Leren
Contact
E.Dierickx@UGent.be
Website
https://www.ontwikkelenindiversiteit.be/trajecttieners

Kick-off event van het Living Lab rond tieners en schoolse motivatie: wat is het probleem? En wat kunnen we doen? Een namiddag vol inspiratie en input

Als we aan leerkrachten in het secundair onderwijs vragen wat ze het moeilijkst vinden aan hun job, komt één probleem regelmatig naar voren: de motivatie van leerlingen. De Innovatiehub organiseert daarom in samenwerking met Stad Gent en Universiteit Gent een living lab TienerZin.

Daarin denken we in co-creatie met álle praktijk-experts zoals leerkrachten, tieners, jeugdwerkers, lerarenopleiders, ondersteuners, vrijetijdsbesteding, zorgcoördinatoren, directie en proffen na over schoolse motivatie.

Maar daar blijft het niet bij. Sámen bedenken we concrete tools, kleine experimenten en gekke ideeën die de motivatie bij deze leeftijdsgroep kan verhogen.

We plannen een namiddag vol inspiratie, informatie, uitwisseling en taart.

Met recente inzichten van onder meer professor Dr Mieke van Houtte, een uitwisseling rond good practices en fijne ideeën met collega’s uit het Gentse jeugdwerk, een tentoonstelling met kunstwerken rond motivatie door jongeren zelf en en een live podcast-panel.

Registreer online