Podcast ‘Het Betere Werk’, aflevering 6: ‘Hybride werken, het beste van twee werelden?’

(19-09-2021) De coronapandemie heeft ons versneld voor een aantal uitdagingen gesteld, onder meer wat onze manier van werken betreft. Is het voor jou ook nog zoeken hoe je het on en off campus werken het beste kan combineren?

Je bent zeker niet alleen. Leidinggevenden en teams zijn hier volop mee aan de slag.

In de zesde en laatste aflevering van Het betere werk heeft minister, arts en professor Petra De Sutter het onder andere over hybride werken en het belang van informeel contact dat tijdens de coronapandemie bijzonder waardevol is gebleken. We onderzoeken hoe we het beste van de twee werelden kunnen combineren. Ook een wettelijk kader rond deconnectie als instrument om mentaal welzijn te waarborgen, komt aan bod.

‘Het Betere Werk’ is een podcastreeks van zes afleveringen, gemaakt door en voor UGent’ers en vloeit voort uit de algemene welzijnsbevraging die Trustpunt in 2018 uitvoerde. Lore Vermeulen (vertrouwenspersoon bij Trustpunt) en Pieter Blomme (praktijkassistent podcasting en audio) gaan op zoek naar hoe we ons werk werkbaar kunnen houden om met veel goesting en veerkracht aan de slag te blijven.

Aan de hand van persoonlijke verhalen van UGent’ers en gesprekken met experten krijgt hun zoektocht vorm. Je krijgt concrete tools aangereikt die ook jij misschien kan toepassen op het werk.

Je kan alle afleveringen beluisteren via je favoriete podcast-app en via www.hetbeterewerkpodcast.be. Om steeds op de hoogte te blijven kan je ons volgen op:

Instagram: hetbeterewerk_podcast

Facebook: Het Betere Werk – podcast

We hopen dat jullie de eerste vijf afleveringen interessant vonden. Stuur ze gerust door naar je collega’s en andere geïnteresseerden en geef je score in de podcast app.

Alle feedback is nog steeds welkom via trustpunt@ugent.be.

Veel luisterplezier!

Trustpunt