Flexibele dagplanning en programma

Onze alumnidag heeft een flexibel programma, je kiest het parcours dat het best bij je past. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we een paar voorbeeldtrajecten opgesteld.

Voor de sportievelingen

Je hebt zin in wat beweging? Je komt je aanmelden aan ons onthaal om 10.00 uur, en krijgt daar een fietskaart mee. Je komt aan in Sluis om 11.00 uur en krijgt de uitleg aan de eerste kijker. Je fietst vervolgens door naar Monnikerede en kan daar de uitleg aan de kijker meepikken om 12.00 uur. Je rijdt verder naar Damme, waar je vast een terrasje vindt om te lunchen. Nadien rijd je terug naar het Zwin Natuur Park, bezoek je de immersieve expo en pik je de laatste lezing van 16.30 uur mee. De receptie lonkt om 18.00 uur, je hebt dat drankje echt wel verdiend na zo een sportieve dag.

De culturele meerwaardezoeker

Je meldt jezelf en de kinderen aan en je bezoekt de expo ‘Verdwenen Zwinhavens’. Je neemt daarna je fiets of auto en bezoekt de kijker van Sluis (rond 12.00 uur). Tijdens het traject kan je een mooi plekje zoeken om te picknicken. Je rijdt terug naar het Zwin Natuur Park, je hebt je kinderen ingeschreven voor de educatieve workshop van 14.00 uur, ondertussen volg je zelf de lezing die gegeven wordt door prof. De Clercq. Je wandelt nadien nog even rond in het Zwin. Je kan je verhalen met andere oud-studenten delen op de receptie.

Met kleine kinderen

Een hele dag is wat lang als je op pad bent met kleine kinderen. Je bezoekt de expo, en maakt een wandeling in het Zwin Natuur Park. Het is daar leuk wandelen, en het parcours is helemaal toegankelijk met de buggy.

Een fietstochtje in de namiddag

Je arriveert rond 13.00 uur in het Zwin Natuur Park en fietst langs de kijkers van Sluis (13.30 uur) en Monnikerede (14.30 uur). Nadien bezoek je de expo en maak je een wandeling in de Zwinvlakte. Misschien dat we je nog kunnen overtuigen om aan te sluiten bij de laatste lezing? Je drinkt een glas op de receptie als afsluiter van een geslaagd middagje uit!

schema1.png