Nieuwsberichten

Expo ‘Pieter Pourbus, Master of Maps’ brengt 16e eeuws kustlandschap opnieuw tot leven

Vanaf 1 december kan je in het Groeningemuseum in Brugge de expo ‘Pieter Pourbus. Master of Maps’ bezoeken: een tijdelijke tentoonstelling rond het postdoc onderzoek van Jan Trachet (vakgroep Archeologie).

Lees verder...

UGent neemt deel aan Belgische economische missie naar Japan

Van 4 tot 9 december 2022 neemt een UGent-delegatie deel aan de Belgische economische missie naar Japan. Met meer dan 570 deelnemers is dit een van de grootste economische missies naar Azië die vanuit Brussel vertrekt.

Lees verder...

‘Luchtfoto 1914-1918’: ontdek het oorlogslandschap vanuit vogelperspectief

Meer dan 2.500 luchtfoto’s uit de Eerste Wereldoorlog zijn nu beschikbaar op het geoportaal ‘Luchtfoto 1914-1918’, een project van o.a. de vakgroep Archeologie. Het portaal biedt een schat aan informatie over het landschap van ruim 100 jaar geleden.

Lees verder...

Tentoonstelling Albert Baertsoen in MSK met medewerking van onderzoekers René Vermeir en Stefan Huygebaert

Lees verder...

Stem op je favoriete wetenschapscommunicator

UGent-onderzoekers zetten zich dagelijks in om hun eigen fascinatie voor wetenschap te delen met de hele samenleving. Dat is ook de KVAB en de Jonge Academie niet ontgaan. Ze bekroonden enkele UGent'ers met een Onderscheiding Wetenschapscommunicatie.

Lees verder...

Een studiekeuze maken?

Ben jij laatstejaars secundair en wil je volgend jaar starten aan de universiteit? Een studiekeuze maken, hoe begin je eraan?

Lees verder...

Help mee aan wetenschap: werknemers, werkgevers en ondernemers gezocht om een communicatietraining uit te proberen

De MULTIPLES-onderzoeksgroep van de Universiteit Gent wil een nieuwe aanpak verkennen voor communicatietraining in bedrijven en organisaties. Deelnemers kunnen de training volgen en hun mening geven over zowel het verloop als het effect ervan.

Lees verder...

Inaugurele rede curator Humanities Academie: 'Oekraïne, grensland?'

Op woensdag 5 oktober hield Johan de Boose in de Balzaal van de Vooruit zijn inaugurele rede als curator van de Humanities Academie voor het academiejaar 2022-23.

Lees verder...

UGent op het filmfestival

De UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 49e editie van het festival, van 11 tot 22 oktober 2022.

Lees verder...

Nieuw: micro-credentials

Sinds dit academiejaar kan je je inschrijven voor micro-credentials. Ontdek het volledige aanbod op de website van onze Humanities Academie.

Lees verder...