Stage

De faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur stimuleert haar studenten om tijdens hun studies een praktijkgerichte stage uit te voeren. Deze stage kan ook meetellen voor studiepunten in het curriculum, afhankelijk van de inhoud, stageduur en de stagemogelijkheden in het opleidingsprogramma.

Opgelet, vernieuwd stageaanbod vanaf academiejaar 2022-2023

Vanaf academiejaar 2022-2023 voert de faculteit een herziening in van het stageaanbod binnen de opleidingen. Bekijk hieronder de flyer met de belangrijkste wijzigingen.

  • Flyer stages voor burgerlijk ingenieur en burgerlijk ingenieur-architect (NL / ENG)
  • Flyer stages voor industrieel ingenieur (NL / ENG)

Infosessie Stage voor studenten in academiejaar 2022-2023

De slides van de infosessies van 15 en 16 december 2021 kan je hier terugvinden:

Stagereglement

Afhankelijk van het aanbod van keuzevakken binnen het opleidingsprogramma, kunnen de stages opgenomen worden als Bedrijfsstage of als Onderzoeksstage en dit voor 3 of 6 ECTS. Ze dienen steeds te voldoen aan het meest actuele stagereglement.

Hoe vind ik een stageplaats?

  • Voor de opleidingen ingenieurswetenschappen bundelt de VTK een aanbod van stages op hun website. Mogelijke stageplaatsen komen eveneens aan bod tijdens hun jaarlijkse Internship(-en Job)fair.
  • Studentenkring Hermes organiseert voor de opleidingen industriële wetenschappen jaarlijks een Job & Stage Event. Meer informatie hierover vind je op hun Recruitmentsite.
  • Bekijk zeker ook de websites van de andere studentenverenigingen. Ook zij publiceren mogelijks een stageaanbod.
  • IAESTE, een wereldwijde organisatie die studenten uit wetenschappelijke en technische studies de mogelijkheid aanbiedt om een internationale stage uit te voeren, coördineert stageplaatsen in het buitenland.
  • Sommige opleidingen organiseren eigen industrie-gerelateerde events waar stage-opportuniteiten aan bod komen.
  • Je kan zelf autonoom bedrijven aanschrijven of je netwerk aanspreken.
  • De meeste proffen onderhouden uitstekende relaties met bedrijven en zijn ongetwijfeld bereid om je te helpen met het vinden van een boeiende stageplaats.
  • De opleiding Industriële wetenschappen – informatica heeft een eigen website voor de stages binnen de opleiding. Ook hier vind je een aanbod van mogelijke stageplaatsen.

Procedure

De procedure die je als student moet volgen om je stage te registreren, is afhankelijk van het type stage:

Reguliere stages

IAESTE-stages

Nuttige links

Contact

reguliere stages: Greet De Beer via stages.ea@ugent.be

IAESTE-stages: Annelies Vermeir via belgium@iaeste.org