IJkingstoets industrieel ingenieur

Ijkingstoets voor studenten die willen starten aan de bachelor in de Bio-industriële wetenschappen of Biowetenschappen aan de UGent.

Heb je niet deelgenomen aan de ijkingstoets op 4 juli of 27 augustus en val je niet onder één van de vastgelegde uitzonderingen? Contacteer de trajectbegeleider

  Wat?

  De ijkingstoets test je wiskundige en wetenschappelijke vaardigheden en kennis in verhouding tot het verwachte instapniveau van de bacheloropleiding.

  Aan de hand van je resultaat kan je bovendien je kennis en vaardigheden vergelijken met dat van andere deelnemers.

  Bovendien weet je ook of het zinvol is om in te schrijven voor een of meerdere vakantiecursussen die georganiseerd worden.

  Verplicht?

  Om te kunnen inschrijven in de opleiding Bio-industriële wetenschappen of Biowetenschappen is deelname aan een ijkingstoets verplicht.

  Het resultaat dat je behaalt is niet bindend. Dat wil zeggen dat de universiteit jouw inschrijving niet kan weigeren op basis van jouw score. Het gaat hier dus niet over een toelatingsexamen.

  Uitzonderingen

  Er zijn enkele uitzonderingen op de verplichte deelname aan de ijkingstoets.

  Val je niet onder een van bovenstaande uitzonderingen?

  Data en inschrijven

  Bekijk alle praktische info op www.ijkingstoets.be.

  Let op! Tijdig inschrijven is verplicht. Kijk de deadlines na op www.ijkingstoets.be De deelname aan de ijkingstoets is gratis.

  Resultaat

  Valt je resultaat tegen?

  Contact

  Vragen over de ijkingstoets? Contacteer de studiebegeleiders.