Causerie: 101 vragen over Voeding. Een mond vol.

Voor wie
Medewerkers , Alumni
Wanneer
07-10-2021 van 19:30 tot 20:30
Waar
Coupure Links, 653
Voertaal
Nederlands
Door wie
Katrien Van Impe
Contact
katrien.Vanimpe@ugent.be
Website
https://infinitum.ugent.be/networks/events/62908

Wat is het verschil in voedingswaarde tussen wit, bruin en volkorenbrood? Wat is glutenintolerantie? Is de korst van brood gezonder dan het kruim? Kom het allemaal te weten tijdens deze bijzonder hartige causerie!

Voeding kunnen we niet wegdenken uit ons leven, meerdere malen per dag eten we. Wat we eten heeft een directe invloed op onze gezondheid. Belangrijk genoeg om er even bij stil te staan.

Dat deden André Huyghebaert en Bruno De Meulenaer op meesterlijke wijze. Beiden zijn  verbonden aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent. Ze hebben tientallen jaren kennis en ervaring met  de invloed van voeding op onze gezondheid. Ze geven er les en voordrachten over. De talloze publieksvragen en antwoorden bundelden ze in het boek. Zo ontstond een gids over de kwaliteit van diverse voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld vlees, vis, granen, melk, aardappelen; zout, vetten, groenten en fruit.

Een selectie van deze vragen worden tijdens de causerie op toegankelijke wijze gepresenteerd. Het is tegelijk het uitgelezen moment om al je prangende vragen over voeding te stellen.

Schrijf je snel in voor deze boeiende uiteenzetting via Infinitum: 

https://infinitum.ugent.be/networks/events/62908