Nieuws voor alumni

Internationaal erkende onderzoekers komen dankzij Odysseusprogramma naar UGent

UGent scoort uitstekend bij de toekenning van de Odysseus-mandaten. Kevin Coulembier, Peter Prinzie, Sara Mondini en Inge Verstraeten komen dankzij het Odysseusprogramma naar de UGent.

Lees verder...

Advanced Grants voor UGent-onderzoekers

UGent-onderzoekers An Martel, Frank Verstraete en Nico Callewaert ontvangen een ERC Advanced grant. De UGent sluit hiermee een uiterst succesvol oproepjaar 2022 af met in totaal 22 nieuwe ERC grants en bereikt zo de Europese top.

Lees verder...

De UGent geslaagd over de hele lijn voor de Instellingsreview

Net voor onze Dies Natalis krijgen we het mooie nieuws dat de UGent een positief rapport krijgt van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Lees verder...

UGent-alumnidag op zondag 26 maart

Mis je je studententijd of wil je oude studiegenoten terugzien? Kom naar de allereerste Alumnidag op zondag 26 maart voor een flinke dosis nostalgie!

Lees verder...

Drie nieuwe ERC Starting Grants aan de UGent

In de ERC 2022 calls won de UGent 13 nieuwe ERC Starting Grants en 6 nieuwe Consolidator Grants.

Lees verder...

Deze twee studenten willen de wereld verbeteren met duurzame hondenvoeding

In 2021 werden Jack en Achilles finalist in Expedition DO!, een uniek start-up programma voor ondernemend talent aan de UGent. Vandaag ligt hun product Gutsy in 35 winkels.

Lees verder...

Faculteit Economie en Bedrijfskunde behaalt internationale AACSB-accreditatie

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) wordt na jarenlange inzet beloond met de prestigieuze, internationale AACSB-accreditatie en wordt zo lid van AACSB International—The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB).

Lees verder...

Zes UGent'ers ontvangen ERC Consolidator Grant

Zes UGent-onderzoekers krijgen een ERC Consolidator Grant. Met deze belangrijke Europese onderzoeksbeurs kunnen zij hun grensverleggend onderzoek verderzetten.

Lees verder...

Scriptieprijs 2022: drie UGent'ers in de prijzen

Studenten geneeskunde Emma Coene en Frédéric Claerhoudt winnen de Eosprijs 2022 en bio-ingenieur Noah Fuhrmann wint de Klasseprijs 2022.

Lees verder...

UGent neemt deel aan Belgische economische missie naar Japan

Van 4 tot 9 december 2022 neemt een UGent-delegatie deel aan de Belgische economische missie naar Japan. Met meer dan 570 deelnemers is dit een van de grootste economische missies naar Azië die vanuit Brussel vertrekt.

Lees verder...

Stem op je favoriete wetenschapscommunicator

UGent-onderzoekers zetten zich dagelijks in om hun eigen fascinatie voor wetenschap te delen met de hele samenleving. Dat is ook de KVAB en de Jonge Academie niet ontgaan. Ze bekroonden enkele UGent'ers met een Onderscheiding Wetenschapscommunicatie.

Lees verder...

UGent op Dag van de Wetenschap: 27/11/2022

Tal van kennisinstellingen, bedrijven, sterrenwachten, doe-centra, musea en labo’s openen op de Dag van de Wetenschap hun deuren. De UGent doet mee met meer dan 150 activiteiten!

Lees verder...

UGent op het filmfestival

De UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 49e editie van het festival, van 11 tot 22 oktober 2022.

Lees verder...